Motorrijschool MotorClass
 
 
Op deze pagina stelt instructeur Cees Willemse zich voor.

Mijn naam is Cees Willemse en ik ben een fanatiek motorrijder.

Na 30 jaar in de ICT gewerkt te hebben werd het tijd voor wat anders. Het lag voor de hand om van mijn hobby mijn beroep te gaan maken. Ik ben 6 mei 1994 begonnen met motorrijlessen bij Motormuis in Leidschendam en heb 3 oktober 1994 met een Suzuki GS500E mijn motorrijbewijs gehaald bij examinator Bedijs. Motormuis (Sjaan) is al lang geleden gestopt met het geven van motorrijles.
Na het behalen van mijn instructeursbewijs in 2003 heb ik ruim 2 jaar voor een grote verkeersschool gewerkt. Het geven van motorinstructie deed ik daar met veel plezier. Maar, ik wilde er meer uithalen voor mezelf en voor mijn leerlingen. Het motorrijbewijs halen is nu eenmaal niet goedkoop, de exameneisen zijn streng en dus vind ik dat een motorleerling recht heeft op maatwerk. Dat gaat bij een grote verkeersschool niet altijd, daar is agendavulling belangrijker. Je werd zomaar weggestuurd met een leerling die de volgende dag examen moest doen en een leerling die voor het eerst de weg op moest. Los het als instructeur in loondienst maar op...! Het moment om mijn eigen motorrijschool te gaan beginnen was daarom aangebroken.
Samen met mijn vrouw Marian ben ik eind 2005 met Motorrijschool MotorClass begonnen. Om de kosten laag te houden werkte ik vanaf huis waardoor ik maatwerk en kwaliteit kon leveren. De lesprijs leek heel duur maar nadat de Belastingdienst heeft gegrabbeld (BTW en Loonheffing) en na aftrek van de vaste lasten (Brandstof, Houderschapbelasting, Verzekeringen, Onderhoud, Investeringen, Administratie e.d.) bleef er voor mij helaas niet zo heel veel meer over. Er zijn geen instructeurs die in loondienst willen werken voor het netto uurloon dat ik zelf verdiende.
Ik heb mijn lesprijzen altijd afgestemd op de prijzen van de concurrentie, dat werkt natuurlijk niet en daar ben ik eind 2017 dan ook mee gestopt. Ik verhoogde de lesprijs, te laat, en nog steeds onder het door de branchevereniging geadviseerde verdienmodel, en, zoals verwacht, dat werkte niet.
Ondanks mijn slagingspercentages van 80% tot 100% over het afgelopen jaar en het één op één les geven is de lesprijs voor de meesten kennelijk het criterium om voor een motorrrijschool te kiezen.
Tijd om te stoppen met MotorClass en het geven van motorrijlessen aan rijbewijsleerlingen.
 

Homepage MotorClass