Motorrijschool MotorClass
 
 
Op het examen AVD (verkeersdeelneming) bekijkt de examinator of je veilig en zelfstandig het verkeer in kunt.
Het AVD-examen duurt alles bij elkaar 55 minuten.
MotorClass gaat privé met jou naar het AVD examen. Op een medeleerling wachten, zeker als je als tweede aan de beurt bent en de eerste zakt, is niet bevordelijk voor je zenuwen. Veel rijscholen gaan om de inkomsten met twee leerlingen naar het AVD-examen.

Wat moet je bij je hebben
tijdens het AVD-examen:
- Oproepkaart (krijg je van MotorClass)
- Rijbewijs (of legitimatiebewijs+theorie certificaat)

Als motorrijder ben je kwetsbaar.
De examinator bekijkt of je je bewust bent van de nadelen en de voordelen van de motor. Het nadeel is je kwetsbaarheid. Het voordeel is je wendbaarheid en je vermogen om snelheid te maken. Je moet laten zien dat je daar besluitvaardig gebruik van maakt. De drie G's, "Gas Geven G#@.*?!#" moet je in je eigen voordeel kunnen toepassen.

Handleidingen praktisch motorrijden.
Voor leerlingen van MotorClass zijn handleidingen in Word formaat beschikbaar.
Dit gebeurt er op de dag van het AVD-examen:
Voor het examen nemen we de technische vragen door en ga je samen met je instructeur een stukje rijden om "warm" te draaien. Daarna gaan we naar het examencentrum, controleert de examinator de papieren en legt uit wat de bedoeling is. De examinator doet een ogentest, controleert de verlichting en stelt een paar technische vragen over de motor. De examinator volgt je in een auto. Hij/zij bestuurt die auto zelf, je instructeur is passagier en geeft de opdrachten als tijdens de lessen.
De examenrit zelf duurt maar 30-35 minuten.

De top 3 redenen om te zakken voor het AVD examen:
1 - Nacontrole tijdens het sturen (kkkv)
2 - Sukkelen en niet vooruitkijken
3 - Vrachtwagens knuffelen (volgafstand)

De ernst van de bovenstaande boodschap komt vaak pas over na de eerste keer zakken voor het AVD examen.
Helaas hebben ook veel kandidaten een vorm van examenvrees waardoor zelfs de simpelste dingen mis kunnen gaan. Doe de indicatieve examenvreesttest. Heb je inderdaad examenvrees, je bent echt niet de enige en je bent zeker niet dom. Lees het aanbevolen boek!
Homepage MotorClass